Vognmandsforretning stormer frem

Johs. Rasmussen fra Svebølle leverer igen i år et flot resultat på bundlinjen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vognmandsforretningen Johs. Rasmussen fra Svebølle kommer ud af regnskabsåret 2014/15 med en flot forbedring i forhold til sidste år. Årets resultat lander nemlig på 17,2 millioner kroner mod 14,2 millioner kroner sidste år. Optimering af driften og kontinuerlige besparelser er blandt de medvirkende årsager til forbedringen, skriver Transportmagasinet.

Koncernen består af Johs. Rasmussen, Svebølle A/S og Svebølle Auto Service ApS, og balancen viser ifølge Transportmagasinet, at egenkapitalen ligger på 188,5 millioner kroner ved udgangen af regnskabsåret 2014/15, mens soliditetsgraden udgør 53 procent. 

- Vi har fået systematiseret en masse værktøjer i vores virksomhed, blandt andet brugen af IT- og kalkulationsværktøjer. På den måde ved vi præcis, hvad vi tjener vores penge på, og hvor vi sætter penge til. Det gør, at vi kan sortere i tingene og skabe en bedre forretning, fortæller administrerende direktør Klaus W. Rasmussen til Transportmagasinet.

Firma på tre generationer

Klaus W. Rasmussen er den tredje generation i firmaet, der blev grundlagt tilbage i 1935, hvor den første tankbil blev købt.

Johannes Ramussen startede allerede i 1932 som vognmand i Svebølle, og han lagde ud med at transportere mælkebiler frem og tilbage mellem den lokale købmand i Svebølle og København. Folk begyndte hurtigt at opsnappe muligheden for at få friske varer direkte ind fra København, og dermed var fundamentet til vognmandsforretningen støbt.

Siden har virksomheden vokset sig større og større, og i dag indtager vognmandsfirmaet ifølge Transportsmagasinets liste en 20. plads over Danmarks største transportvirksomheder i Danmark.    

Johs. Rasmussen har da også en helt specifik strategi, når det handler om at blive ved med at avancere:

-Vi skal tjene lidt mere hver dag og blive lidt bedre hver dag.