¨

Vildsvin truet på livet

Foto: TV ØST

Det næsten tamme vildsvin i sommerhusområdet i Kaldred nær Kalundborg er truet på livet. Vildtkonsulent undersøger nu sagen.

Vildsvinet i sommerhusområdet i Kaldred ved Eskebjerg ved Kalundborg har de seneste dage trukket stor interesse i offentligheden.

Nu er det tilsyneladende voksne vildsvin imidlertid truet på livet.

- Hvis vi ikke kan finde en, der ejer vildsvinet, så må vi nok sørge for, at det skydes, siger Hans Henrik Erhardi fra Naturstyrelsen. Han er vildtkonsulent på Vestsjælland.

- Jeg må jo sige, at det ser ud som om, at det er et vildsvin. Og det er vi af en lang række grunde nødt til at undersøge nærmere, siger han til TV ØST.

Vildsvin må ikke leve i naturen

I Danmark har man af hensyn til landbruget og faren for spredningen af sygdomme besluttet, at der ikke må leve vildsvin frit i naturen.

At det tilsyneladende er et svin, der er meget tamt og helt vant til mennesker er imidlertid både med til at fremme og skade dens sag, siger Hans Henrik Erhardi.

- Når det er så tamt, så kunne det jo tyde på, at det er et vildsvin, der er sluppet løs fra et opdræt i området. Og så gælder det jo bare om at få det tilbage til dens ejer. Men ellers er det faktisk en skærpende omstændighed, at det er så tamt. Et vildsvin kan være farligt, og det skal helst ikke være for vant til mennesker, siger Hans Henrik Erhardi.

Han satser dog på, at der er tale om et bortløbent svin, som nu skal tilbage til sin rette ejermand.

- Vildsvinet kan kun stamme fra opdræt, og det kunne jo sagtens være, at det allerede nu var tilbage hos sin rette ejermand. Det ville jo være det bedste, siger han til TV ØST.

Du kan se en seervideo af vildsvinet herunder:

00:41 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App