Vidne anklager politiet (Video)

Et af de vigtigste vidner i sagen fra Kalundborg, hvor en 36-årig mand døde af politiskud, står nu frem og modsiger politiets forklaring på skuddene. Han siger, at betjentene ikke skød for at forsvare sig selv, men at de handlede overilet. Se interviewet her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svend Aage Hansen så med egne øjne, hvordan politiet natten til tirsdag skød en 36-årig mand. Han mener politiet handlede overilet, da de skød den 36-årige. Som han så det, stod de to betjente bag bilen, da den begyndte at køre, og han kan ikke forstå, hvorfor de skød mod en bil, der var på vej væk.

Se TV2 ØSTs interview med Svend Aage Hansen herunder:
[video:video_mangler:091203_vidne.flv]

- Derfra hvor jeg stod, så det ud som om betjentene stod på linje bag bilen, og dermed kan de jo ikke havde handlet i nødværge, siger han.

Det er Statsadvokaten, der efterforsker politiets håndtering af skudepisoden, og de vil ikke kommentere Svend Aage Hansens påstand, mens efterforskningen er i gang, men de bekræfter,at han er et af hovedvidnerne i sagen. 

Det var Svend Aage Hansen, der tilkaldte politiet inden selve skudepisoden. Han var på vej hjem fra besøg hos en bekendt,  da han så en mand, der var i færd med at bryde ind i bilerne lige uden foran hans hjem. Han turde ikke selv at konfrontere biltyven. Men mens han havde vagtcentralen i røret stod han på afstand og så betjentene ankomme, og så dem altså også skyde den 36-årige.

Svend Aage Hansen blev afhørt af Statsadvokaten samme nat som skudepisoden fandt sted.