Varetægtsfængslet i 4 uger - flugt-chauffør havde spiritus i blodet

OPDATERET: Lastbilchaufføren bag trafikdrabet på en 63-årig kvinde mandag morgen havde spiritus i blodet. Han blev tirsdag varetægtsfængslet i 4 uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 42-årig lastbilchauffør fra Høng blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i 4 uger.

Det skete, fordi han mandag sad bag rattet på den lastbil, der tog livet af en 63-årig kvinde ved Sæby på Vestsjælland.

Der fortæller TV2 ØSTs rapporter Rikke Hartmann, der fulgte grundlovsforhøret mod manden.

Han er blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab og spirituskørsel. Den 42-årige mand havde nemlig alhohol i blodet, viser politiets blodprøve.

Han oplyste selv, at han søndag aften havde drukket et par øl og en hel flaske bitter, før han næste morgen satte sig bag rettet i lastbilen. 7 timer efter ulykken blev promillen målt til 0,65 promille. Det betyder ifølge politiets oplysninger, at den ved ulykkestidspunktet har været på mere end 1 promille.

Nægter sig skyldig

I grundlovsforhøret erklærede den 42-årige mand sig ikke-skyldig i anklagerne, og der blev samtidig nedlagt navneforbud i sagen, så han ikke kan identificeres i pressen.

Den 63-årige kvinde blev påkørt af lastbilen, da hun gik i rabatten af vejen i kørselsretningen. Hun blev påkørt bagfra af lastbilchaufføren, der tilsyneladende havde mistet kontrollen over lastbilen.

Ved sammenstødet med kvinden blev en del af bilens skærm revet af, hvilket senere var med til med sikkerhed at identificere lastbilen.

Chaufføren ringede tilbage til sin vognmand efter ulykken og sagde, at han havde påkørt en hjort og havde fået skader på bilen. Det var én af de oplysninger, der sammen med oplysninger om reservedele var med til at lede politiet på sporet af manden.

Den 63-årige kvinde blev dræbt på stedet, og lastbilen fortsatte sin kørsel fra stedet uden at standse for at hjælpe kvinden.