Uoverskuelig fyring

Fyresedlerne sidder løst for tiden. I gennemsnit er 178 personer blevet fyret hver dag siden nytår. For nogle kan tabet af jobbet være uoverskueligt. For Ingelise Houmølles mand var fyringen en ydmygelse, han ikke kunne leve med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inge Lise Houmølles mand havde arbejdet som bilsælger hele sit liv, men i august 2000 blev han fyret og skulle pludselig ikke på arbejde næste dag.

- Han havde det jo forfærdelig , indeslutte og kunen ikke tage sig sammen til nogen ting og kunne sidde i timevis og kigge ud i luften, siger Ingelise Houmølle fra Høng

I selvmordsforskning viser det sig, at arbejdsløshed sætter mange i en sårbar situation.  

- Hvis man pludselig bliver arbejdsløs eller hvis man er udsat for langvarig arbejdsløshed, så er det en af de ting der kan udløse selvmodrsadfærd og selvmordsforsøg eller selvmord, siger Rita Fjeldsted, psykolog ved Center for selvmordsforebyggelse i Vordingborg.  

Christian Houmølle fik efter fyringen psykologhjælp og blev efter nogle måneder indlagt på psykiatrisk afdeling. Men han blev ikke rask og det lykkedes ham at begå selvmord.

- Jeg kunne nok ikke have gjort det andereldes, det må jeg sige til mig selv for at overleve og for at komme videre, siger Ingelise Houmølle.

Center for selvmordsforskning har flere numre, man kan ringe på, hvis man er deprimeret eller har problemer efter en fyring eller lignende.  

LIVSLINIEN - telefon 70 201 201
Livslinien er en anonym telefonrådgivning samt netrådgivning for bl.a. mennesker med selvmordstanker, pårørende og efterladte. De har åbent hver dag fra kl. 11-23.

DEPRESSIONSLINIEN - telefonrådgivning i DepressionsForeningen 33 12 47 74
Tilbuddet gælder både deprimerede og pårørende til depressionsramte. Åben alle dage fra kl. 19-21 undtagen lørdag.

Klik her for mere information om signaler på selvmordsadfærd og gode råd.