Ulovlige arbejdere anholdt på Novo

Novo Nordisk vil indskærpe de danske regler for de virksomheder, der bygger for dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To udenlandske håndværkere blev torsdag anholdt på en byggeplads ved Novo Nordisk i Kalundborg. Det skete, fordi de ikke havde de fornødne arbejdstilladelser på plads for at arbejde i Danmark.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er tale om arbejdere fra Bosnien, oplyser politiet, der har frihedsberøvet de to arbejdere mens udlændingemyndighederne tager stilling til, om de to skal udvises af Danmark.

Novo Nordisk bekræfter i et skriftligt svar til TV2 ØST sagen, der fandt sted i forbindelse med undersøgelserne efter en brand på byggepladsen torsdag eftermiddag.

Udvider for milliarder

Novo Nordisk er i gang med en stor udvidelse af fabrikken i Kalundborg, hvor der i disse år investeres mange milliarder kroner i produktionsfaciliteter til medicin.

Læs også
Brand på Novo Nordisk-byggeplads
Læs også
Brand på Novo Nordisk-byggeplads

Virksomheden tager sagen alvorligt og vil derfor nu indskærpe den danske lovgivning over for leverandørerne på byggepladsen.

- Det er afgørende for os, at vores leverandører overholder gældende lovgivning, og det indskærper vi over for dem, når vi indgår kontrakter, lyder det fra Novo Nordisk.

Novo Nordisk beskæftiger ifølge deres hjemmeside omkring 4.400 ansatte i Kalundborg. Virksomheden har alt i alt mere end 64.000 ansatte i 80 lande. 

Virksomheden er i øjeblikket Danmarks største.


Nyhedsoverblik