Tusindvis af fisk på flugt

Fire fiskebure hos Musholm A/S ved Reersø Havn blev ødelagt af tirsdagens storm. Tusindvis af fisk er sluppet fri - til stor fornøjelse for landets lystfiskere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv for en garvet lystfisker er en fisketur ved Frølunde Fed noget ud over det sædvanlige - og særligt i disse dage. I Musholm Bugt vrimler det nemlig med regnbueørreder i tusindtal, og det har tiltrukket lystfiskere fra nær og fjern.

 

 - Folk og fæ er gået fra huse. Man har vel aldrig set så mange fisk bevæge sig rundt her i åen og ved kysten, siger formand for Korsør Lystfiskerforening, Flemming Petersen.

 

Fiskene er flygtet fra Musholm A/S ved Reersø Havn. Her nåede tirsdagens storm helt op på orkanstyrke, og det var for meget for fire af virksomhedens fiskebure, som blev stærkt beskadiget. Siden stormen har samtlige ansatte arbejdet på højtryk for at udbedre skaderne. Direktør for Musholm A/S, Niels Dalsgaard. tør ikke sige, hvor mange fisk, der er sluppet ud, men fortæller, at der kan være op til 50.000 fisk i hvert bur. Han anslår, at stormen har forvoldt skader for mellem to og tre milllioner kroner.

 

 - Det er et meget stort tab for os og det er rigtig ærgerligt, for vi var lige kommet i gang med høsten og det gik rigtig godt med både salg og produktion. Så vi er helt knuste over dette her, siger han.

 

 

Men som man siger; Den enes nød, den andens brød. Lystiskerne ved Frølunde Fed kan ikke andet end at glæde sig over de fiskefyldte vande. Hvis så bare de gad at bide på krogen. De opdrættede ørreder er vant til at blive fodret og er ikke meget for at jage efter føden.

 

 - Det er da specielt, det her, men det er jo noget sjovere, hvis de bider på. Det er til at blive vanvittig over, at man ikke kan fange dem, siger lystfisker Rasmus Tønder fra Sorø.

 

Måske fiskene begynder at bide på om nogle dage, når sulten melder sig.