Torsdagens skybrud gav oversvømmelser

Kraftig regn har givet problemer for boligejerne i Nordvestsjælland. Falck melder om oversvømmelser. DMI melder om 46 millimeter regn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste steder kom der ikke nok regn til at det blev til et egentligt skybrud. Men det kan være slemt nok, melder både Midt- og Vestsjællands Politi og Falck på Sjælland efter uvejret torsdag morgen.

Politiet har blandt andet været involveret i forbindelse med en oversvømmet vej i Vig, og Falck havde travlt med at tømme kældrene for vand hos borgere i Jyderup, Asnæs, Snertinge, Svinninge og Gørlev.

Det oplyser myndighederne til TV2 ØST. Det er torddag formiddag især vand i kældre der driller, oplyser Falck til TV2 ØST.

Vand strømmede op gennem afløb

Vand i kælderen var da også præcis problemet for seeren Anita Larsen fra Kirke Helsinge ved Gørlev.

Her strømmede vandet både ned gennem døren og op gennem afløbene, og her endte kælderen under ankelhøjt vand.

Også veje og cykelstier havde problemer med at klare den megen nedbør. Mogens Eliasen har sendt et billede af Algade i Gørlev, hvor et busstop i dagens anledning er klargjort til at blive færgehavn.

46 millimeter

Ifølge DMI var der meget store variationer i nattens regnvejr. Ved målestationen i Rye, der ligger nær Gørlev og Høng, blev der dog målt hele 46,3 millimeter nedbør mellem klokken 4 og 5 torsdag morgen.

De fleste steder faldt der dog kun mellem 5 og 15 millimeter regn, oplyser DMI.

Instituttet vil dog nu regne tallene nøje igennem før de kommer til at indgå i den officielle regnstatistik.

Har du også oplevet problemer med regnen? Så send endelig billeder eller video til send@nu.dk.