¨

Tæskehold fremprovokerer varselskud fra politiet

Foto: TV ØST

Under et slagsmål i Kalundborg i går aftes gik rockertyper til angreb på politiet, som blev nødt til at affyre varselsskud, fordi de følte sig truet.

I går lidt i syv blev politiet sendt til Rynkevangen i Kalundborg, fordi et tæskehold efter sigende var vej derhen.

Politiet nåede at stoppe en bil med to 20-årige københavnske mænd i. I bilen fandt politiet pebersprays, slagvåben, tandbeskyttere og en skudsikker vest. De blev anholdt for våbenbesiddelse.

Efterfølgende kom flere biler kørende med op til 20 rockerlignende typer med kurs mod Rynkevangen. Politiet fulgte efter. Her var der optakt til et massslagsmål mellem gruppen af personer og omkring 12 andre, som holdt fest i et telt.

- Det her er tilsyneladende et internt opgør mellem nogle lokale og nogle, der kommer udefra, som var midt i et opgør med en gruppe, der var ved at holde fest på Rynkevangen, oplyser leder af Lokalpolitiet i Kalundborg, Per Kragh, til TV2 Øst.

Da politiet forsøgte at gå imellem de rockerlignende personer og vennegruppen, gik rockertyperne til angreb på politiet. Politiet måtte derfor affyre varselsskud, fordi de frygtede for både deres egen og festdeltagernes sikkerhed.

- Det var nødvendigt at affyre varselsskud. Det er skud, der ikke er rettet mod personer, men som understreger alvoren i det, og at næste skridt kan blive, at der bliver afgivet sigteskud. Det var heldigvis ikke tilfældet, siger Per Kragh.

Efterfølgende stak tæskeholdet af. Det lykkedes ikke politiet at anholde nogle fra gruppen.

- Vi er i gang med afhøringer af de personer, som vi har identificeret fra både den ene og den anden side for at finde ud af, hvad der lå til grund for det her. Samtidig kan vi også få afklaret, om der er grund til at rejse sigtelser, siger Per Kragh.

Ifølge politiet kan motivet bag overfaldet være hævn. Politiet hører gerne fra vidner, som kan have bemærket noget mistænkeligt. De kan kontaktes på telefonnummer 114.

01:35 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App