Svagtseendes førerhund skambidt

Politiet efterlyser vidner til et hundeangreb i Kalundborg onsdags. Her blev en svagtseende kvindes førerhund angrebet og skambidt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svagtseende Liselotte Jørgensen går hver dag tur med sin førerhund Mynte på det grønne område Møllebakken i Kalundborg. Men i onsdags sker der noget uventet. En anden hund angriber pludseligt Liselotte Jørgensens førerhund.  

 - Det var skrækkeligt, siger Liselotte Jørgensen.

Mynte bliver skambidt to steder på bagkroppen. Liselotte Jørgensen kan på grund af sit synshandikap næsten ikke se. Hun har derfor ikke kunne give politiet noget signalement af hundens ejer. Politiet står på bar bund i sagen og efterlyser vidner til overfaldet.

 - Vi har desværre ikke fået nogen henvendelser fra vidner. Vi vil meget gerne høre fra folk, som har set overfaldet, siger Anders Birch Larsen, som er vicepolitikommisær hos Kalundborg Lokalpoliti.

 Da hunden angriber, går Liselotte Jørgensen i panik.

- Mynte var i livsfare. Jeg kunne ikke gøre noget, for jeg skulle også passe på, at jeg ikke selv blev bidt, siger hun.

Hun håber, at nogen kommer og hjælper hende og førerhunden. Nogle mænd kommer til sidst og får revet hunden væk. De vil dog ikke give sig til kende overfor Liselotte Jørgensen. Hun mener derfor, at det kan være hundens ejer eller hundeejerens venner.

 - Det er for dårligt, at han ikke engang kommer og siger undskyld, siger hun.

 Politiet tager sagen meget alvorligt.

 - Vi tager sagen meget alvorligt, da det er damens livline udadtil. Det er den måde, hun færdes på i samfundet, siger vicepolitikommisær Anders Birch Larsen.

 Da Liselotte Jørgensen er ude og gå en tur i dag, er hun blot taknemmelig for, at Mynte overlevede angrebet.

 - Den betyder alt for mig. Den er dejlig. Den er lige så dejlig som mine børn, siger Liselotte Jørgensen.

 Hun vil nu trodse frygten for at gå op på Møllebakken - selvom hun risikerer at møde hunden igen.

- Frygten vil stadig sidde i mig, når jeg går derop. Men jeg bliver nødt til at tage mig sammen og gå derop. Jeg skal jo have et sted at lufte min hund, siger hun.