Strejken er vores våben

BUPL varsler om omfattende strejke, og her i regionen er Kalundborg Kommune udpeget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De offentlige forhandlinger er brudt sammen, og tirsdag morgen udsendte Danmarks Lærerforening og Børne- & Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL) et strejkevarsel.

Kalundborg Kommune er sammen med elleve andre kommuner landet over blevet udvalgt til at deltage i en omfattende strejke, som kan starte den 4. april. Det betyder, at 301 lærere i Kalundborg Kommune rammes af konflikten.

quote Konflikt er ikke målet i sig selv, men det kan være nødvendigt at gå ind i den, så vi kan sikre at e offentligt ansattes lønninger følger med tiden

Bertha Langhoff Hansen, formand for BUPL Midtsjælland

Selvom konflikten langt fra er et drømmescenarium, så er strejken ifølge BUPL et demokratisk våben, der kan være med til at løsne op for konflikten.

- Konflikt er ikke målet i sig selv, men det kan være nødvendigt at gå ind i den, så vi kan sikre at de offentligt ansattes lønninger følger med tiden, og strejke er således vores våben til at opnå vores mål, siger Bertha Langhoff Hansen, formand for BUPL Midtsjælland.

Hvorfor Kalundborg Kommune?

Den bebudede strejke vil kunne lukke ned for al børnepasning i 12 kommuner, hvilket vil kunne skabe store logistiske problemer for forældrene i de ramte kommuner. 

I Kalundborg Kommune vil alle institutioner og skoler med undtagelse af Specialcenter Sigrid Undset Skolen og Kathøj – Svallerup Skole lukke ned, hvis strejken bliver en realitet. 

Det massive strejkevarsel involverer på landsplan 10.900 lærere og pædagoger, og 100.000 børns dagligdag i skoler, daginstitutioner og fritidsinstitutioner kan blive påvirket af konflikten. Selvom situationen lang fra er optimal for forældrene i kommunen, så håber formanden, at forældrene bakker dem op og kan se, at det også er for deres eget bedste.

Ifølge Bertha Langhoff Hansen er valget af Kalundborg et resultat er den centrale koordinering.

- De tolv kommuner er blevet valgt af den centrale er koordinering, og vi har udtaget ti procent af pædagoger og lærer på landsplan, således at der er en geografisk spredning, siger Bertha Langhoff Hansen.

DISSE SKOLER KAN BLIVE LUKKET, HVIS STREJKEN INDTRÆFFER I KALUNDBORG KOMMUNE