¨

Spritbilist dømt for køre kammerat ihjel

Foto: TV ØST

Retten i Holbæk har dømt en 25-årig mand for trafikdrabet på sin kammerat, som han forinden havde festet sammen med i Gørlev sidste år.

En 25-årig mand skal bag tremmer i halvandet år. Retten i Holbæk har onsdag dømt ham for i spirituspåvirket tilstand at have kørt sin kammerat ihjel sidste år. Det skriver eb.dk.

De to var til en fødselsdagsfest i Gørlev i august sidste år og forlod festen samtidig. Den 25-årige i bil på trods af, at han ifølge eget udsagn havde drukket 10-15 øl og hans kammerat på cykel.

På Helsingevej kørte den 25-årige ind i kammeraten, som fik så alvorlige skader, at familien 10 uger senere besluttede at slukke for den respirator, han lå i. Han døde dermed den 21. oktober.

Stak af og ringede til ven

Den 25-årige spritbilist kørte fra uheldsstedet, men ringede til en ven og bad ham om at skaffe hjælp til kammeraten. han gemte den varebil, han kørte i, men meldte senere sig selv til politiet, der også fandt bilen.

En blodprøve viste, at hans promille var 0,83, da han dukkede op på politistationen. Retslægerådet er ved hjælp af udregninger nået frem til, at det svarer til, at promillen ulykkestidspunktet var mellem 1,20 og 1,50.

Den 25-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes. Udover halvandet års fængsel er han også blevet idømt en ubetinget frakendelse af kørekortet i fem år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App