¨

Søn må ikke se papirer om afdød mor

Foto: TV ØST

I Kalundborg må en søn ikke få aktindsigt i hjemmeplejens papirer om sin afdøde mor.

Knud Jensens mor døde i juni. Siden har han uden held forsøgt at blive klogere på den hjælp, hun fik fra hjemmeplejen i Kalundborg Kommune. Knud Jensens mor var til sidst meget syg og svag med gigt, svagt syn og hoftebrud. Han mener ikke, at hjemmeplejens hjælp til moderen var tilstrækkelig. Derfor har han søgt aktindsigt i, hvilken viden og arbejdsgange hjemmeplejerne har haft omkring hans mor i hendes sidste tid, men den har kommunen nægtet ham.

- Jeg vil gerne vide, hvorfor de har valgt at behandle min mor, som de gjorde. Men det må jeg åbenbart ikke få at vide, og det kan jeg ikke forstå, fortæller Knud Jensen fra Svebølle.

Kalundborg kommune nægter at udlevere oplysningerne på skrift.

- Vi har vurderet, at kun hans mor og ikke Knud Jensen selv er part i sagen, fortæller Henrik Juhl, som er social-, sundheds- og arbejdsmarkedsdirektør i Kalundborg Kommune.

Altså mener de hos kommunen kun, at det er Knud Jensens afdøde mor, som ifølge Offentlighedsloven har ret til papirerne.

- Når de sådan henviser til en masse paragraffer, så tænker man som helt almidneligt menneske, at så er der ikke noget at gøre ved det. Men Jeg har bare gået og undret mig så længe, fortæller Knud Jensen.

Oluf Jørgensen, som er ekspert i forvaltningsret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, mener dog, at det er Kalundborg Kommune, der ikke har paragrafferne på sin side:

- Jeg kan ike se nogen saglig grund til, at kommunen skulle nægte ham de oplysninger. Det er jo kun med til at skabe mistillid til forvaltningen, lyder det.

Knud Jensen giver ikke op, men søger videre efter de hemmelige papirer. Han har nu klaget til Statsforvaltningen.

01:50 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App