¨

Smittede højskoleelever tilbage efter saunatur – enkelte stadig syge

77 elever på Gerlev Idrætshøjsole blev konstateret smittet med covid-19 efter en saunatur, men nu kan en stor del af dem vende tilbage til undervisning.

De smittede elever på Gerlev Idrætshøjskole blev isoleret i en fløj på skolen, og maden blev leveret i poser uden for døren. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Nu kan eleverne på Gerlev Idrætshøjskole så småt vende tilbage til en normal hverdag.

77 elever blev konstateret smittet med coronavirus, efter en del af eleverne have været i sauna sammen på kryds og tværs for to uger siden.

Jeg håber, at alle elever er tilbage inden for de næste 14 dage

Tania Dethlefsen, forstander på Gerlev Idrætshøjskole

Men fra i dag kan en stor del af dem vende tilbage til undervisningen, efter at de er blevet raske.

– Nogle enkelte elever er lidt mere syge, og der kan gå lidt længere tid, før de er tilbage. Jeg håber, at alle elever er tilbage inden for de næste 14 dage, siger højskoleforstander Tania Dethlefsen til DR.

Ingen ny situation

Antallet af bekræftede corona-smittede elever på Gerlev Idrætshøjskole steg til 71,  fortalte TV2 ØST tirsdag.

- Det positive er, at udbruddet er under kontrol – der er ingen nysmittede. Alle smittede er smittet i det første udbrud, lød det fra forstander Tania Dethlefsen, forstander i tirsdags.

Ingen af de ansatte er blevet smittet.

VIDEO: Kom på rundvisning blandt de smittede elever

02:14 Luk video

Eleverne gik i sauna sammen

Udbruddet på Gerlev Idrætshøjskole blev konstateret den 16. oktober, efter et stort antal elever havde deltaget i en kollektiv saunatur og dermed havde brudt skolens afstandsregler. Én af eleverne havde familiemedlemmer med coronasymptomer, men var selv blevet testet negativ for cornasmitte inden hans tilbagevenden til skolen.  Senere viste det sig dog, at eleven alligevel var smittet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det var her i saunaen, at smitten for alvor bredte sig på idrætshøjskolen. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

I første omgang blev 42 elever konstateret smittet – men det er dette tal, der nu er steget til 77.

De smittede elever blev isoleret i en særlig fløj på højskolen. Her fik de leveret mad i poser uden for døren med strenge instrukser om at holde sig indendørs. En del er blevet syge, men mange har ikke udviklet sygdom, selvom de er smittet.

I den modsatte ende af højskolen bor elever, som ikke er smittede, men som af forskellige grunde ikke har haft mulighed for at tage hjem, for eksempel fordi de har familiemedlemmer i risikogruppen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App