SF koryfæ trækker trussel tilbage

Tidligere SF-borgmester Tommy Dinesen har i dag slået en politisk kolbøtte. Tirsdag truede han med at forlade sit parti. I dag trækker han truslen tilbage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tommy Dinesen fra Kalundborg fik i tirsdags nok af SF’s politik. Det er især skattelettelser til virksomheder og mindre kontanthjælp til de unge, der har fået den tidligere SF-borgmester og folketingspolitiker op af stolen. I starten af ugen betegnede han regeringens metoder som en omvendt Robin Hood, og han var klar til at forlade partiet efter 48 år.

- Nu er vi ved at komme lige lovligt langt ud. Det her med selskabsskatten, kontanthjælpen og SU'en, det synes jeg simpelthen er for langt ude. Det at straffe de hårdeste stillede og give til dem der har meget i forvejen er simpelthen så langt fra SF’s politik som muligt, siger partimedlem Tommy Dinesen (SF).

Giver det en chance
I dag ville han så træffe beslutningen om, hvorvidt han efter 48 år skulle vende ryggen til hans parti.

- Jeg giver SF en chance mere, siger Tommy Dinesen (SF)

Det sker, selvom han stærkt har kritiseret regeringens måde at føre politik på.

- Jeg er stadig utilfreds med det, regeringen har gjort med selskabsskatten, og jeg er utilfreds med den måde, de har fundet pengene på. Det har aldrig været SF's politik i hvert fald.

Men man har et standpunkt, til man tager et nyt. Og hvad der startede med, at Dinesen sprang op som en tiger, endte med at han faldt ned som et lam. Han har fået en ny holdning

- Det vejer tungt at regeringen i går præsenterede det forslag om højere skatter på Nordsø olien, og at de penge så skal bruges på at forbedre den kollektive trafik i landet. Det er det største løft til den kollektive trafik nogensinde, hvis man finder de 28 mia. kroner. Det er en sag, jeg har kæmpet for i de 16 år, jeg var trafikpolitisk ordfører i Folketinget. Derfor har jeg svært ved at melde mig ud nu, siger Tommy Dinesen.

Han har brugt over et halvt liv I SF. Derfor måtte den tidligere sømand en tur på havnen for at få styr på tankerne. Han havde ikke regnet med velvilje fra regeringen.

Opbakning fra byen
Under partiets rivende modvind har han også modtaget henvendelser fra borgere og partifæller

- Jeg har fået mails og henvendelser fra folk, der siger, at jeg skal blive og slå koldt vand i blodet. Og så er det jo en stor del af min identitet, så det ville være meget svært at forlade, siger Dinesen.

Den konstituerede SF formand I Kalundborg er glad for at Dinesen bliver I partiet.

- Jeg er lettet. Meget lettet. Ellers havde det været en kamp op af bakke. Nu håber jeg, vi klarer skærene, siger Thøger Birkeland, fungerende formand for SF i Kalundborg.

Så selvom Dinesen baskede med vingerne I tirsdags er han nu faldet til ro igen. 

- Hvis det er sådan, at det er starten til at SF's fodaftryk i regeringen bliver bedre, så tager vi en chance mere, siger Dinesen.