¨

For sent at redde færgerute

Foto: TV ØST

Lukningen af fragtruten for lastbiler mellem Aarhus og Kalundborg står ved magt, uanset om Politikerne på Christiansborg ønsker at redde den. Det skriver Jyllandsposten idag.

Mols-linien har længe appelleret til politikerne om at redde ruten. Men selvom Socialdemokraterne og SF er indstillet på at lave en politisk redning af Mols-liniens fragtrute, så er det for sent.

- Færgerne er solgt, og det kan ikke ændres. Vi har gennem længere tid appelleret til politikerne om at støtte overfarten Aarhus-Kalundborg ved at sende den i udbud, som de har gjort med Bøjden-Fynshav og overfarten til Bornholm. Men det har de ikke villet, siger Søren Jespersen, direktør fra Mols-linien til Jyllandsposten.

Trafikminister Hans Christian Schmidt har ellers hasteindkaldt partiernes trafikordførere til et møde om sagen den 20. juli. Men selv hvis politikerne skulle beslutte at sende ruten i udbud, har Mols-linien ingen færger at byde ind med, siger direktøren.

Den endelige dato for lukningen er den 15. september, og lastbilerne er derefter henvist til motorvejen, med mindre deres kunder vælger at lade godset transportere med tog.

00:29 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App