¨

Sag fra Kalundborg med i forhandlinger

Foto: TV ØST

Da en ung somalier fra Holbæk kørte over for rødt lys, fik han udskudt sit danske statsborgerskab i seks år. Det vil Enhedslisten have lavet om på.

Da den 22-årige Mohamed Ali Hasan fra Kalundborg overtrådte færdselsloven for anden gang, fik det den konsekvens, at han fik udskudt muligheden for at blive dansk statsborger i seks år. Mohamed Ali Hasan kørte over for rødt lys og fik en bøde på 3000 kroner. Det skriver DR P4 Nordvestsjælland.

 

Enhedslisten vil ændre reglerne

Sagen fra Kalundborg vil Enhedslisten tage med til forhandlingerne med regeringen, når der skal forhandles om nye regler for statsborgerskab.

- Regeringen har sagt, at den vil have nye regler på området i løbet af det næste halve års tid, og de forhandlinger dukker vi selvfølgelig op til. Og noget af det, vi tager med, er at få lavet om på det her. For det er da tåbeligt, at man ikke kan få dansk statsborgerskab i seks år, fordi man kører over for rødt lys, siger Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) til DR P4 Nordvestsjælland.

Bødetaksterne ved færdselsovertrædelser blev sat betydeligt op i januar, og det rammer indvandrere, der gerne vil have dansk statsborgerskab.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App