Så er de første danske kartofler solgt

Der er breaking for alle kartoffel-elskere. I dag kan man erhverve sig de allerførste nye danske kartofler, hevet op af den fynske muld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Foråret er knapt nok begyndt, før de første tegn så småt begynder at vise sig. I dag præsenterede Supermarkedskæden  MENY i Kalundborg noget af en nyhed; årets første danske kartofler.

Kartoflerne er dyrket i fynske drivhuse, og de kommer nærmere bestemt fra Herrested.

Men du skal være en heldig kartoffel, hvis du drømmer om at sætte tænderne i jordens guld. MENY har nemlig kun fået nogle få kilo hjem. Og så skal du også have spenderbuskerne på; de koster nemlig 99,95 kroner for 200 gram.  

- De er opdyrket i drivhus, det er derfor vi allerede kan præsentere nye kartofler, men det smager altså stadigvæk helt fantastisk. De smager ligesom de nye kartofler, som man kan grave op i foråret, siger Johan Bülow, der er Grøntchef i MENY i Kalundborg. 

Det er først en gang i maj, at de første danske kartofler, der ikke er dyrket i drivhuse, kan hives op af jorden. 

Smør og salt

David Jenzin, ejer af cafe Davids i Stege og kendt fra madprogrammet Mads og David på TV ØST, har en helt klar anbefaling til hvordan man skal tilberede kartoflerne: Så simpelt som muligt.

- Jeg ville koge dem, til de lige præcis var færdige – de må endelig ikke få for meget. Og så ville jeg spise dem med smør, salt og peber. De smager rigtig godt, og der er ingen grund til at lave nogen fancy opskrift, siger kokken til TV ØST.

Han slår dog samtidig fast, at selvom de smager godt, så er de allertidligste kartofler fra gartnerierne aldrig det samme som ens egne, første kartofler.

- Kartoflerne bliver aldrig bedre, end når de kommer fra ens egen have, og man selv har plantet dem, siger han.


Nyhedsoverblik