¨

Rødt lys kan koste statsborgerskab

Foto: TV ØST

Bøderne for færdselsovertrædelser er strammet, og det rammer en ung somalier fra Kalundborg. Han må nu vente yderlige seks år på sit danske statsborgerskab.

I januar blev bødetaksterne ved færdselsovertrædelser fordoblet. Det rammer nu en række indvandrere, der gerne vil have dansk statsborgerskab.

Det viser en sag fra Kalundborg, fortæller DR Sjælland.

Her har en 22-årige ung somalier, der har boet i Kalundborg i 10 år, fået besked på, at han først kan blive dansk statsborger i 2018.

Udelukket fra statsborgerskab i seks år
For knap fire år siden kørte han en tur i sin fars bil, inden han skulle op til den endelige køreprøve - og i foråret fik han en bøde for at køre over for rødt lys og for at have glemt kørekortet derhjemme.

Med de nye bødetakster betyder det, at han - udover bøderne - også bliver udelukket fra at få statsborgerskab i seks år.

Mohamed fik besked op til eksamen
Men reglerne er for hårde, mener 22-årige Mohamed Ali Hassan, der netop har sat HF-huen på hovedet, og nu vil være revisor:

- Jeg fik det at vide netop, som jeg skulle op til eksamen, og jeg var ellers i den pulje, der skulle have dansk statsborgerskab i år, fortæller han.

Hvis bødetaksterne ikke var sat op ved årsskiftet, var karenstiden på seks år ikke blevet udløst.

- Jeg så gerne Folketinget eller regeringen kiggede på reglerne igen, efter bødetaksterne er sat op, siger Mohamed Ali Hassan.

R vil ikke ændre regler
Men det skal han ikke regne med, siger næstformand i Det Radikale Venstre og ordfører på indvandrerområdet, Zenia Stampe:

- Jeg kan godt høre, at denne enkeltsag lyder urimelig, men umiddelbart tror jeg ikke, vi vil ændre cirkulæret, siger hun.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App