¨

Psykolog talte usandt i tvangsfjernelsessag

Foto: TV ØST

En forældreundersøgelse af en mor til trillinger i Kalundborg Kommune er ubrugelig, konkluderer dom. Kommunen fastholder dog tvangsfjernelsen.

Selvom der er grove fejl i en psykologundersøgelse om trillingemoren Heidi Rasmussens forældreevner, så fastholder Kalundborg Kommune en beslutning om at tvangsfjerne og samtidig splitte tre trillinge-søskende fra hinanden.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse onsdag.

Psykolograpporten om forældreevner var en del af grundlaget for at tvangsfjerne Heidi Rasmussens tre børn, der angiveligt mistrivedes. Rapporten konkluderede, at Heidi Rasmussens forældreevner var stærkt nedsat. Konklusioner, som både byretten og siden Psykolognævnet har underkendt.

Både Kalundborg Kommune og byretten har dog siden vurderet, at børnene fortsat skal være anbragt.

- Det er vigtigt at pointere, at en psykologundersøgelse ikke står alene, men indgår en helhedsvurdering af den samlede sag. Helhedsvurderingen konkluderer, at det er børn med store vanskeligheder, som har brug for massiv omsorg og professionel støtte. For selve sagen er der således intet nyt at tilføje. Byretten vurderer stadig, at børnene skal være anbragt - og det handler Kalundborg Kommune efter, siger fagcenterchef Ane Stallknecht.

Sagen om tvangsfjernelsen i Kalundborg har været meget omtalt, da trillingerne blev anbragt i hver deres hjem.

Ifølge avisen B.T. vil Heidi Rasmussen nu arbejde for at få ret til mere samkvem med børnene.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App