Politiaktion mod ulovligt slagteri (Video)

Sammen med Fødevareregion Øst lukkede politiet fredag eftermiddag et ulovligt slagteri i Rørby syd for Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ulovlige slagteri lå i et skur i almindeligt parcelhus-kvarter, og hver fredag kom folk kørende for at købe kød på slagteriet. Men hygiejne-forholdene var langt fra i orden, fortæller Søren Rotzow fra Fødevareregion Øst.

Den ulovlige slagter havde en båndsav, stålbord, kødhakkemaskine og pølsestopper i udhuset. Han havde en prisliste liggende til kunderne, og derudover var der blevet produceret 50 kg hakket kød og mellem 30 og 50 kilo medisterpølse, så det er ikke småting, der blev solgt i skuret, fortæller Søren Rotzow.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090110_slagter.flv]

Faciliteterne var dog ifølge Søren Rotzow ikke i orden. Blandt andet var der ikke nogen kølemuligheder, så det hakkede kød stod bare på gulvet og ventede på at blive solgt.

- Hakket kød skal opbevares på mellem 2 og 5 grader. Ellers ophobes bakterierne, og folk kan blive meget syge af at spise kødet, advarer Rotzow,

Det var på baggrund af en anmeldelse til fødevaremyndighederne, at de i går rykkede ud sammen med politiet. Anmelderen havde fortalt, at butikken i skuret var åben hver fredag, og at private valfartede til villavejen for at købe kød.

Ejeren har ingen autorisation og risikerer nu en bøde på omkring 25.000 kroner. Slagterbutikken er blevet lukket, og en lastvognfuld kødvarer og slagteriudstyr er beslaglagt. Fødevareregion Øst går nu videre med sagen.