Politi advarer mod mistænkelige indsamlere

To hændelser mandag, hvor et udenlandsk par forsøgte at samle ind til handicappede børn i udlandet, får nu politiet til at advare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det virker ikke som om, at de har rent mel i posen. Og de ved jo godt, at politiet interesserer sig for dem, så de er ikke ret lang tid hvert sted.

Sådan siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi efter to hændelser mandag, hvor en mand og en kvinde i en rumænsk indregistreret sølvgrå bil forsøgte at samle ind til handicappede børn i udlandet.

Materialer virker primitive

Første hændelse var omkring klokken 13.00 i Høng - og omkring halvanden time senere i Svebølle, hvor parret ligeledes forsøgte at tigge penge fra folk under påskud af en indsamling.

- Det hele ser spontant opstået ud, og deres materialer virker hjemmelavede og lidt primitive. Men så er det jo rigtig fint, at borgerne har deres sunde skepsis fremme og kontakter politiet, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at det ikke er lykkedes politiet at få de to i tale endnu - men ud fra vidnebeskrivelser er politiet sikre på, at der er tale om det samme par ved begge lejligheder.

I Danmark skal man have en særlig godkendelse for at gennemføre indsamlinger, og politiet opfordrer da også til, at borgere undlader at donere penge til indsamlinger, der virker mistænkelige.