Pladsmangel i Kalundborg sender smuglerskib til Aarhus

Pladsmangel i Kalundborg har gjort det nødvendigt at bugsere smuglerskibet Duncan Island fra Kalundborg til Århus havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fragtskibet Duncan Island forlod i går Kalundborg Havn. Det skriver TV Kalundborg. Skibet har ligget i havnen, siden det lørdag i sidste uge var omdrejningspunkt for en stor politiaktion. 

Det 178 meter lange fragtskib blev bordet af dansk politi syd for Gedser lørdag eftermiddag, efter skibets besætning ud for Langeland havde smuglet narkotika i land med hjælp fra en mindre motorbåd.

Efter politiaktionen blev fragtskibet, der er indregistreret på Bahamas, lagt til kaj i havnen i Kalundborg, hvor politiet har undersøgt skibet på kryds og tværs.

På slæb til Århus

Ifølge TV Kalundborg blev fragtskibet bugseret af to slæbebåde, henholdsvis Svitzer Thor og Svitzer Madeira, til Århus Havn. Her vil undersøgelserne fortsætte, oplyser Københavns Politi.

Artiklen fortsætter under kortet

Kilde: Marinetraffic
Kilde: Marinetraffic

Duncan Island sejlede afsted som et såkaldt ’dødt skib’, skriver den lokale tv-station.

Det betyder skibets motor ikke kører, og fremdriften foregår udelukkende med hjælp fra de to bugserbåde, idet der ikke er nogen besætning på skibet, kun folk fra bugserfirmaet samt en dansk lods.

Skibet kunne ikke længere ligge til kaj i Kalundborg, da Kalundborg Havn skal bruge pladsen til andre formål, oplyser Københavns Politi.

Artiklen fortsætter under videoen

 

Otte besætningsmedlemmer fra fragtskibet Duncan Island blev onsdag eftermiddag fængslet af en dommer i Københavns Byret. Dermed er samtlige 24 søfolk fra skibet frihedsberøvet.

De sigtes alle for at have deltaget, da der fra skibet lørdag formiddag blev kastet mindst 100 kilo kokain ned til en mindre båd, som bragte narkoen i land ved Spodsbjerg på Langeland.

Artiklen fortsætter under billedet

Ifølge TV Kalundborg er fragtskibet bugseret af to slæbebåde, henholdsvis Svitzer Thor og Svitzer Madeira, til Århus Havn. Her vil undersøgelserne fortsætte, oplyser Københavns Politi.
Ifølge TV Kalundborg er fragtskibet bugseret af to slæbebåde, henholdsvis Svitzer Thor og Svitzer Madeira, til Århus Havn. Her vil undersøgelserne fortsætte, oplyser Københavns Politi. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

I forvejen er 16 andre søfolk blevet varetægtsfængslet til 27. februar 2020.

Samme frist har dommer Karen Duus Mathiessen nu fastsat for de otte. Fire af dem er fra Filippinerne, tre er russiske statsborgere og en er fra Letland.