¨

Pensionistfest tilbage i Kalundborg

Foto: TV ØST

I mange år inviterede Kalundborg Kommune de ældre til fest. For to år siden var det slut - politikerne skulle spare. Men de gamle ben længtes stadig efter en svingom – og tirsdag fik de deres drøm opfyldt.

Der var gang i gaden, da de ældre i Kalundborg for første gang i lang tid fyrrede op under dansegulvet. For to år siden stoppede kommunen ellers tilskuddet til den traditionelle pensionistfest. Pengene skulle blandt andet gå til de ældre på plejehjem, men det gik ud over mange andre festglade seniorborgere.

- Det var rigtig trist. Jeg under de ældre borgere alt muligt godt, men jeg synes også, at der skal være noget for alle dem, der ikke bor på plejehjem, siger Birthe Henriksen fra Høng.

Det ønske var der flere andre af byens gråhårede, som kunne tilslutte sig. Derfor tog en lokal byrådspolitiker og ildsjæl initiativet til et alternativ for den gamle pensionistfest. Og i dag kunne Niels Erik Sørensen så byde velkommen til fest i Kalundborghallerne med middag, levende musik og små stærke.

- Jeg blev skuffet, fordi jeg vidste, at de ældre glædede sig til den fest, og derfor tog jeg initiativet til at arrangere en igen, siger Niels Erik Sørensen.

Det blev en succes. 630 ældre samledes tirsdag klokken tolv til dans og musik i fem timer. Selv om billetterne denne gang kostede 150 kroner stykket, var de udsolgt 14 dage i forvejen. Og de, der fik billet, var henrykte.

- Det er rigtig dejligt, at Erik kunne tage fat, det skal han have ros for. Det er jo så sjældent vi ældre kommer ud og morer os, siger Edith Frederiksen fra Kalundborg.

[video:videonode:85760]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App