Opgør mellem kriminelle grupper kan ligge bag påsatte brande i Jyderup

Politiet efterlyser vidner efter to formodede påsatte brande i Jyderup tirsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det var ikke tilfældige adresser, hvor der blev antændt brand. Vi mener, at der ligger et opgør mellem kriminelle grupper bag branden.

Så klar er meldingen fra Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi, efter to påsatte brande tirsdag aften ramte Jyderup øst for Kalundborg.

Meldingen om første brand indløb klokken 18.07, hvor der var brand i en etageejendom med lejligheder på Holbækvej 137.

- Der blev antændt en brand på trappen, og det betød, at en familie måtte søge ud på altanen, hvor de måtte blive, indtil slukningsarbejdet var afsluttet. Samtidig måtte brandfolkene redde flere kæledyr ud af lejlighederne, fortæller Charlotte Tornquist.

Branden bredte sig ikke til nogle lejligheder i bygningen, men der skete en del sodskader især i lejlighederne på 1. sal.

Artiklen fortsætter under kortet.

 
 

Meget sikre på, at brandene er påsatte

Branden i etageejendommen var knapt slukket, før der klokken 20.05 indløb melding om endnu en brand, denne gang i en kiosk på samme vej 15 minutters gang derfra på den anden side af Skovvejen og jernbanen.

- Her havde ilden fat i facaden, der endte med at udbrænde. Branden bredte sig ikke til lejligheden på 1. sal, men der kom en del sodskade på bygningen, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud, da politiets brandtekniske efterforskere undersøgte Hjørnekiosken i Jyderup.
Sådan så det ud, da politiets brandtekniske efterforskere undersøgte Hjørnekiosken i Jyderup. Foto: René Lind - Lind Foto

 

Politiets teknikere har onsdag morgen klokken 09.00 indledt arbejdet med at forsøge at opklare brandene – men politiet er meget sikre på, at der er tale om påsatte brande.

- Det er ikke tilfældige gerningssteder. Vi kender de ramte forvejen, de har et udestående med hinanden. Det virker nøje udtænkt, siger Charlotte Tornquist, der dog understreger, at efterforskningen i sagen stadig er på et tidligt stadie. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud på brandstedet onsdag morgen, hvor politiet havde indledt en efterforskning af branden i huset med lejligheder.
Sådan så det ud på brandstedet onsdag morgen, hvor politiet havde indledt en efterforskning af branden i huset med lejligheder. Foto: René Lind - Lind Foto

Beder om vidners hjælp

Politiet beder om hjælp fra vidner, der har set eller hørt noget usædvanligt omkring Holbækvej 137 omkring klokken 18.00 og ved kiosken på Holbækvej 2 omkring klokken 20.00 tirsdag.

- Vi vil meget gerne høre fra nogen, der har set personer eller biler i området på dette tidspunkt. De må meget gerne ringe til os på telefon 1-1-4, siger Charlotte Tornquist.

Ingen personer eller dyr kom noget til ved de påsatte brande.