¨

Øget antal unge får kontanthjælp

Foto: TV ØST

De nyeste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at 1.012 unge mellem 16-24 år i Nordvestsjælland hver dag var på kontanthjælp i november måned sidste år.

Det er 94 flere end i samme periode i 2010, og det svarer til, at syv procent af alle unge i aldersgruppen er på kontanthjælp. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

I Kalundborg Kommune er har stigningen været størst. 356 unge var i november måned sidste år på kontanthjælp - det var hele 78 personer mere end i samme periode i 2010.

Da Holbæk Kommune er den af de nordvestsjællandske kommuner med klart flest unge borgere, er man også den kommune med flest unge på kontanthjælp, og her har man også oplevet en stigning det seneste år.

Odsherred Kommune har relativt flest unge på kontanthjælp, men har faktisk fået lidt færre unge på kontanthjælp fra november 2010 til november 2011 - helt præcist 14 færre.

Dagbaldet Nordvestnyt har talt med de tre kommuners arbejdsmarkedschefer/jobcenterchefer, og alle tre nævner uddannelse som midlet, der skal få flere unge væk fra kontanthjælp.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App