Nyt internetkursus klinger hult

Jes Jessens internethastighed er for langsom til, at han kan bruge et nyt internetkursus fra Landdistriktsministeren til noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Succes online" er navnet på et nyt kursus til virksomhedsejere på landet. Her skal de lære at opdatere deres hjemmeside oftere, og hvordan de kan optimere den, så kunder f.eks. kan betale online.

Det skal skaffe flere kunder til virksomhederne og dermed skabe vækst og jobs i Udkantsdanmark.

Grinte af nyt kursus

- Jeg trak på smilebåndet, og jeg grinede faktisk lidt, da jeg hørte om det, fortæller Jes Jessen, som er virksomhedsrådgiver og har sin egen virksomhed, Sales-Lab på Asnæs ved Kalundborg.

For på Asnæs kæmper beboerne med langsom internethastighed.

Hos Jes Jessen på Østrupvej er downloadhastigheden omkring 2 Megabit, mens uploadhastigheden er under en kvart megabit.

-  Det er jo helt håbløst, siger Jes Jessen og fortsætter:

-  En email med en vedhæftning på 4-5 megabyte som for eksempel billedmateriale eller en pdf-fil, det kan tage op til 10 minutter at sende, fortæller han.

Minister: Meget få har langsomt internet

Det nye internetkursus er lanceret af Ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (Soc. Dem.).

- Jeg tror, vi allesammen har gavn af at drage nytte af, hvad der sker. Hele udviklingen indenfor erhverslivet foregår digitalt i dag, siger han.

Men for nogen, drejer det sig jo ikke om, at de ikke kan finde ud af det, deres internethastighed er bare for langsom. Hvad kan de bruge sådan et kursus til?

- Jeg vil sige, i Danmark er det sådan, at vi hører til blandt de tre bedste lande i hele OECD-området på nettet. Selvfølgelig skal vi hele tiden arbejde med infrastrukturen men også om, hvad vi skal bruge internettet til, siger Carsten Hansen (Soc.dem.).

Hvad så med dem, der ikke kan komme på internettet? Hvad skal de bruge det (kurset, red.) til?

- Ja, men det er så få virksomheder, der ikke kan komme på, og der har vi jo fremlagt 22 initiativer fra regeringens side, som skal gøre det nemmere at få stillet master op, og vi arbejder målrettet på de aftaler, vi indgår, for at sikre at hele Danmark får internet.

Bedre internet på Asnæs på vej

På Asnæs ser flere års kamp for bedre internet nu også snart ud til at bære frugt. Ved at samle ind blandt lokalbefolkningen har Jes Jessen og andre inititativtagere skaffet penge nok til at mobilselskabet 3 nu vil sætte en antenne op på en vindmølle på asnæs. Det skulel give både 3G og 4G-netværk til borgerne.

- Men jeg synes, det er for dårligt, at vores folketing ikke for længst har besluttet, at det er en infrastruktur, der e rlige så nødvendig som vand, el, veje og broer, siger Jes Jessen.

Internethastigheder i Danmark

  • Regeringens målsætning lyder på, at alle har adgang til 100 Mbit/s download i 2020.
  • I den allerstørste del af vores region - 83 postnumre - har højst 1 en ud af 100 borgere adgang til så hurtigt internet.
  • Det er dog de færreste, der kæmper med så dårlige netforbindelser, som de har på Asnæs. ifølge en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen er det under tre procent af danskerne, der har adgang til mindre edn 10 Mbit/s downstream.