¨

Nyt håb for færgerute

Foto: TV ØST

Der er kommet vind i sejlene i kampen for at bevare en færgeoverfart mellem Kalundborg og Aarhus.

Egentlig skulle den sidste færge stævne ud fra Kalundborg i september. Derefter kan man forvente 150.000 ekstra lastbiler over Storebæltsbroen om året. Men nu overfarten for lastbiler måske reddet.

Kalundborgs borgmester Martin Damm holdt i går møde med Aarhus-borgmester Nikolai Wammen, transportministeren og vognmandsgiganten Frode Laursen, og flere konkrete forslag kom på bordet. Alle parter kunne gå derfra med håb og tro på, at der fortsat kan sejles gods over Kattegat.

- Vi er optimistiske efter mødet i går. Molslinjen har solgt sine færger, men det betyder ikke så meget hvilket rederi, der varetager driften af den nye færge - bare så længe ruten kan bevares, siger borgmester Martin Damm (V), Kalundborg.

Transportbranchen tror også, at der er realistisk med en ny færge.

- Vi har allerede accepteret en prisstigning på overfarten, og vi tror på, at vi er nok vogne til at skabe et kundegrundlag. Desuden har færgehavnene indvilliget i at reducere afgiften. Jeg tror, der er over 50 procent chance for, at der kommer en godsfærge, siger Anders Balle, direktør, vognmandsfirmaet Frode Laursen.

Transportminister Hans Christian Schmidt mødes onsdag med trafikordførerne for at drøfte eventuel statsstøtte til en ny færge.

02:16 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App