Nyt færgeleje kan forkorte rejsetid med et kvarter

Der kan skæres et kvarter af rejsetiden, hvis færgelejet flyttes fra havnen i Sejerby til Mastrup, viser ny rapport.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En rapport udarbejdet af Kalundborg Kommune viser, at en flytning af færgelejet fra havnen i Sejerby og til Mastrup kan forkorte rejsetiden fra Havnsø til Sejerø med et kvarter. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

- Planen er foreløbig kun noget, der findes på tegnebrættet. Det er op til politikerne at beslutte, om man ønsker at virkeliggøre den, fortæller Teknik-, udviklings- og kulturdirektør Claus Steen Madsen. Men en flytning af færgelejet ikke helt problemfri.

- For det første er det massive udfordringer i forhold til miljøet. Det nye færgeleje skulle ligge i et naturbeskyttet område. Det er en udfordring der kan løses, men det kræver omtanke, siger Claus Steen Madsen, der fortsætter. I rapporten anslår man, at flytningen vil koste omkring 50 millioner kroner. Rejsetiden mellem Havnsø og Sejerø er i dag på omkring en time.

Post, varer og personer

Ud over at blive brugt af passagerer til og fra øen, er det også færgen der leverer dagligvarer, post og andre fornødenheder til Sejerø, ligesom de lokale landbrug er afhængige af færgen for at kunne transportere deres produkter tilbage til fastlandet.