Ny Novo Nordisk-direktør er fundet

Lars Fruergaard vandt i går den interne kamp i Novo Nordisks hovedsæde i Bagsværd om, hvem der skulle afløse succes-direktøren Lars Rebien Sørensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Og mens den nye adm. direktør for den danske insulinproducent i store dele af offentligheden er ukendt, så kender en af dansk erhvervslivs "grand old men", den tidligere Novo Nordisk-direktør Mads Øvlisen, alt til den person, der skal sikre Novo Nordisks aktionærer fortsat vækst i årene fremover.

Det skriver TV 2 BUSINESS.

- Jeg har kendt Lars, siden han blev ansat i Novo i 1991. Og nåede at arbejde sammen med ham i 10 år. Og hvis du spørger mig, hvad jeg tænker om dagens chefrokade, så kan jeg sige det meget kort: det er en rigtig, rigtig god løsning for Novo Nordisk, siger Mads Øvlisen til TV 2 BUSINESS.

Alle bør klappe i hænderne

Mads Øvlisen beskriver Lars Fruergaard som en rigtig dygtig leder, der har en solid forretningsforståelse og som leder naturligt med afsæt i Novo Nordisks værdier.

- Jeg mener, at alle bør klappe i hænderne i dag (i går torsdag, red.). Ikke bare har selskabet fået en dygtig CEO, men ser du på hele ledergruppen i Novo Nordisk, så er den stærk og repræsenterer den diversitet, der skal til for at lede en global virksomhed, siger Mads Øvlisen, der var adm. direktør i Novo Nordisk i perioden fra 1981-2000.