Ny Kiwi-butik skaber politisk splid

En ny discountbutik i Kalundborg skaber politisk uenighed i byrådet. Enhedslisten er i mod planerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planen om at bygge en ny Kiwi-butik i et boligkvarter i Kalundborg skaber politisk splid i byrådet. Enhedslisten er i mod planerne, fordi det blandt andet vil skabe farlig trafik i krydset ved Esbern Snaresvej. De mener, at man skal lytte til borgernes indsigelser.

Ifølge en artikel i Sjællandske skal den nye kiwibutik ligge på hjørnet af Esbern Snaresvej og Lerchenfeldvej i Kalundborg. Det er tredje gang butiksplanerne skal til behandling i byrådet efter de første gange, hvor var der tale om en Fakta-butik.  

Men projektet har ikke haft meget medvind, for 890 borgere har sat deres underskrift på en fælles indsigelse. Desuden har Kalundborg Handelsstandsforening, Kalundborg Bys Lokalråd og Venstres Vælgerforening i Raklev ifølge avisen også været i mod opførelsen af discountbutikken.

Og nu viser Enhedslisten også deres modvilje.

- Vi mener, at folk har et sted at handle. Det som bekymrer borgerne i området er, at det påvirker nogle af de andre butikker, specielt længere ude på Røsnæs, for der er jo ingen tvivl om, at det er taget noget af grundlaget fra de andre butikker, siger byrådsmedlem Niels Erik Danielsen (Ø).

Frygter trafikkaos

Enhedslisten fremhæver også, at en trafikanalyse viser, at en ny butik kan skabe trafikale problemer i krydset ved Esbern Snaresvej og Lerchenfeldvej. Og Niels Erik Danielsen peger også på, at placeringen af butikken ikke opfylder kravene i kommuneplanen.

- I kommuneplanen lyder, at en dagligvarebutik skal ligge i yderkanten af byen. Men den nye Kiwi-butik kommer til at ligge omkring 400 meter fra centrum, og det kan vi ikke betegne som yderkanten. Men hvis butikken kommer til at ligge et andet sted i yderkanten, så er det en anden sag, siger Niels Erik Danielsen.

Ændringen af lokalplanen skal til afstemning på byrådet onsdag den 25. maj i næste uge.