¨

Novo Nordisk vil have ny togstation i Kalundborg

Foto: TV ØST

En helt ny togstation er tæt på at blive en realitet i Kalundborg. Den vil især komme til gavn for de ansatte i Novo Nordisks.

Forleden kom regeringen med sit udspil om forbedringer til den kollektive trafik i yderområderne. Med på planen er blandt andet forslaget om en ny togstation i Kalundborg. 

Her vil Novo Nordisk nemlig have lavet den helt ny station Kalundborg Øst. Den skal hjælpe de 1500 ansatte, der dagligt pendler til og fra arbejde på Novo Nordisk. En af dem er Ahmed Al-Azzawi, der arbejder som farmaceut, og til daglig bruger mere end 2.5 time i bil. Han pendler fra København til Kalundborg hver eneste dag. En ny station vil betyde, at han vil lade bilen stå og tage toget på arbejde.

- Det betyder, at der er større frihed og større fleksibilitet. Det betyder, jeg kan arbejde i toget, hygge mig med de andre og læse i en bog, siger han.

Novo Nordisk vil derfor gøre en indsats for at forbedre forholdene for sine mange ansatte. De vil gerne have, udover stationen Kalundborg Øst, opkvalificeret tognettet og få hurtigere tog. Det vil betyde, at man fremover vil kunne tage fra København til Kalundborg på under en time. Og det er noget, der vil gavne virksomheden.

- Vi er i den situation, at vi skal bruge en hel masse nye medarbejdere, og for at få trukket dem til Kalundborg, så tænker vi, at en rigtig god infrastruktur vil understøtte det at komme til Kalundborg, siger Michael Hallgren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk.

Togvognen som arbejdsplads

Lykkes det at få både hurtigere tog og et nyt trinbræt, har Michael Hallgren lavet en speciel aftale med borgmester Matin Dam i Kalundborg kommune.

- Ved en af de samtaler vi havde, sagde jeg til Martin Dam, at hvis han kunne skaffe tog til Kalundborg på under en time, så ville vi selvfølgelig kvittere det med at betale for indretningen af en togvogn som arbejdsplads, siger Michael Hallgren.

I togvognen vil pendlerne kunne se frem til ekstra godt internet, gode siddepladser med plads til at arbejde og rum til at tale med kollegerne. Men om projektet skal blive en realitet, er endnu ikke politisk besluttet.

- Vi er i en forhandlingsfase nu, og jeg vil helst ikke kommentere for meget på den. Den skal have lov til at køre, siger Rasmus Horn Langhoff (S), der er formand for Folketingets Transportudvalg. 

Planen er, at hvis den nye station kommer, skal den ligge ved siden af Novo Nordisk og være stoppet før Kalundborg station.

Hvornår der endeligt falder en beslutning, ved man endnu ikke, men Transportministeriet regner med, at det bliver før sommerferien. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App