Naturskole presset efter pengestop

Røsnæs Naturskoles situation er presset, efter at Naturstyrelsen har opsagt samarbejdsaftalen, der hidtil har sikret skolen et økonomisk tilskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Røsnæs Natur­skoles situation er usikker, efter at Naturstyrelsen har opsagt samarbejdsaftalen med Kalundborg Kommune pr.  31. december i år.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Naturstyrelsen har hidtil dækket en fjerdedel af naturskoleleder Morten Lindhards løn og dermed den del af hans arbejdstid, der bliver brugt på gratis offentlige ture.

Hurtig afklaring

Naturskolens besty­relse har bedt Kalundborg Kom­munalbestyrelses kultur- og fri­tidsudvalg om en hurtig afklaring, fordi skolen er i gang med at planlægge næste års aktiviteter.

- Der er ikke nogen endelig afklaring, siger udvalgsformand Peter Jacobsen (DF) efter udvalgets møde 13. maj, men udvalget har besluttet at holde sit næste møde 4. juni på Røsnæs for blandt andet at drøfte situationen med repræsentanter for naturskolen.

Opgaver kan flyttes

En mulighed er at flytte administrative opgaver til rådhuset på Holbækvej, så skolelederen får mere tid til naturformidling, mener Peter Jacobsen.

Det stopper ikke det hul i økonomien, som Naturstyrelsen efter­lader sig, og det kan blive nødvendigt at søge om at hæve det kommunale tilskud.

Det vil i så fald ske i forbindelse med kommunalbestyrelsens forhandlinger om næste års kommunale budget.