¨

Forsvaret ledte efter sejler ud for Røsnæs - indstiller redningsaktion

00:27

Udover helikoptere var der også indsat et Defender overvågningsfly. Video: Jens Nielsen TV-Kalundborg

Fly, helikoptere og skibe fra Forsvaret har været i gang med en større redningsaktion ud for Røsnæs, men nu har de indstillet den uden resultat.

Natten til onsdag modtog Forsvarets Operationscenter et alarmopkald fra en sejler, der var ved at synke mellem Samsø og Røsnæs.

Det skriver TV2 Østjylland.

Onsdag midt på eftermiddagen valgte forsvaret dog at indstille redningsaktionen, da det ikke var lykkedes at finde vedkommende. Det oplyser Forsvaret på Twitter.

Indsatte Defender overvågningsfly

Forsvaret modtog alarmopkaldet klokken 02.30 natten til onsdag.

- På den baggrund starter vi selvfølgelig en eftersøgning op. Vi har ikke fundet manden eller båden endnu, så vi ligger og søger med fire enheder på havet samt med helikoptere, lød det fra den vagthavende officer Klaus Thing Rasmussen til TV2 Østjylland.

Til TV2 ØST oplyste Forsvarets Operationscenter, at der også var blevet indsat et Defender overvågningsfly i redningsaktionen.

Også Marinehjemmeværnet deltog i eftersøgningen, oplyste hjemmeværnet til TV2 Østjylland, blandt andet med fartøjet Holger Danske fra Kalundborg, der med en besætning på ni frivillige sejlede ud kort efter klokken 06.00 onsdag morgen.

Alarmopkaldet kom klokken 02.30. Foto: Jens Nielsen TV-Kalundborg

Opdateret

  • 18. dec 2019 kl. 14:20 Forsvarets redningsaktion ud for Røsnæs indstilles.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App