Modstandere og tilhængere enige om én ting - vil have klarhed om Kattegatforbindelsen nu

Både tilhængere og modstandere af en fast forbindelse over Kattegat var mandag enige på Christiansborg. Enten skal projektet vedtages, eller også skal det droppes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er hårdt, at man arbejder med det her i så mange år, og at man ikke når til nogle konklusioner. Og vi håber, at det bliver lagt i graven.

Sådan siger Begitta Blahaut, der er bestyrelsesmedlem i Nej til motorvej på Røsnæs, der mandag var til en konference om en ny forbindelse over Kattegat mellem Sjælland og Jylland.

Begitta Blahaut er bestyrelsesmedlem i Nej til motorvej på Røsnæs og håber på, at planerne om Kattegatforbindelsen bliver lagt i graven.
Begitta Blahaut er bestyrelsesmedlem i Nej til motorvej på Røsnæs og håber på, at planerne om Kattegatforbindelsen bliver lagt i graven. Foto: Lars Andersen / TV2 ØST

Mandag mødtes modstandere og tilhængere af forbindelsen til en høring på Christiansborg - og budskabet var det samme fra begge parter: Vi har brug for at få en afklaring på projektet.

Læs også
Regeringen er uafklaret om kattegatforbindelse
Læs også
Regeringen er uafklaret om kattegatforbindelse

- Jeg håber, at den dialog, vi har i dag, bringer et budskab frem til politikerne. Vi vil gerne vide, hvad processen er frem mod en beslutning - om det så er et ja eller et nej, siger Michael Svane, der er formand for Kattegatkomiteen, der kæmper for forbindelsen.

Michael Svane, der er formand for Kattegatkomiteen efterspørger en klar melding fra politikerne.
Michael Svane, der er formand for Kattegatkomiteen efterspørger en klar melding fra politikerne. Foto: Lars Andersen / TV2 ØST

Er på pause

Spørgsmålet om en forbindelse har ligget på is siden Folketingsvalget. Inden valget havde en forundersøgelse betydet, at den socialdemokratiske regering skød al snak om den 110 milliarder kroner dyre forbindelse ned, efter en forundersøgelse viste problemer med projektet.

I den aftale, der danner grundlag for den nye regering nævnes en forbindelse over Kattegat ikke med et ord - men det er en fejl, lød det mandag fra både tilhængere og modstandere, der ønsker klarhed om sagen.

Læs også
Sund & Bælt dropper kritiseret udbud om Kattegatforbindelse
Læs også
Sund & Bælt dropper kritiseret udbud om Kattegatforbindelse

Der arbejdes nu på flere miljøvurderinger om en forbindelse - men en egentlig VVM-undersøgelse - en omfattende miljøvurdering forud for en beslutning om en forbindelse- er der endnu ikke flertal for at gennemføre. Samtidig er regeringspartierne ikke afklarede om deres stillingtagen til spørgsmålet - og der er politisk uenighed om spørgsmålet i flere partier.

Mere end 200 deltog i høringen om forbindelsen, der allertidligst kan stå klar i 2038.

Kattegatforbindelsen
Foto: Lars Andersen / TV2 ØST

Nyhedsoverblik