Medarbejder i Kalundborg har over et års afspadsering tilgode

Det kan komme til at koste Kalundborg Kommune dyrt, at en medarbejder i Gørlev Hallen har fået lov til at oparbejde en enorm overarbejdspukkel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da en ansat i Gørlev Hallen skulle til lønforhandling gik det pludselig op for hans foresatte, at han havde en overarbejdspukkel på ikke mindre end 2.328 timer - det svarer til knap halvandet års afspasering.

- Jeg er rystet over at få forelagt sådan en sag. Det er jo et omfang, som er helt urealistisk, siger Kalundborgs borgmester, Kaj Buch Jensen (Soc.Dem.).

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090120_afspadsering.flv]

De mange timer er oparbejdet mellem 2000 og 2006 - det betyder, at medarbejderen rundt regnet har haft omkring 8 overarbejdstimer hver uge i seks år.

Hos fagforbundet FOA ryster man på hovedet og kalder det overenskomstbrud.

- Man skal arbejde 37 timer som udgangspunkt. Overenskomsten åbner mulighed for, at man kan planlægge med de timer over et helt år, men når det år er gået, så skal man udbetale det overarbejde, der måtte være, siger Jutta Larsen, der er formand for FOA i Kalundborg.

Det var den tidligere kommunaldirektør i Gørlev Kommune, Erik Andersen, der godkendte overarbejdet, da han fik sagen forelagt kort før sin afsked i 2007.

- Det er jo klart, når manden har haft så mange overarbejdstimer, så skal vedkommende jo også have en form for afspadsering. Det er vi så åbenbart ikke kommet i gang med på det tidspunkt, og det er selvfølgelig lidt ærgerligt. Men den er heller ikke blevet afspadseret de sidste 14 måneder, hvor der har været mulighed for det, siger Erik Andersen.

Erik Andersen mener altså, at det er hans efterfølgere, der burde have gjort noget. Han medgiver dog, at han burde have gjort mere for at sikre sig, at der blev fulgt op på sagen efter hans egen afgang.

I morgen kommer sagen op på et møde i økonomiudvalget. En sandsynlig udgang er, at kommunen bliver nødt til at finde op mod en halv million på budgettet, og udbetale de mange timer til hal-medarbejderen i Gørlev.

Medarbejderen i Gørlev Hallen har ikke ville tale med TV2 Øst i dag.