Lille bil, stor tur

To skolekammarater fra Svebølle gør klar til at deltage i Mongol Rally. De skal køre 16.000 km. gennem 17 lande i en gammel Nissan Micra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lasse Gregersen og John Johansen, to gamle skolekammerater fra Svebølle, skal ud på en eventyrlig køretur til Mongoliets hovedstad Ulan Bator med start i London. De har sat 35-36 dage af det projektet, der gennemføres i en 13 år gammel Nissan Micra med 1,0 motor og går gennem 17 lande.

Mongol Rally, hedder løbet, og i år er der 200 biler tilstart. Alle mindst 10 år gamle og med lille motor.

- Vi glæder os helt vildt. Vi kan godt lide at komme ud på kanten af verden, og møde mennesker, hvor det ikke er et hotel på Sunny Beach, siger John Johansen fra Viskinge.

Alle deltagere i Mongol Rally forpligter sig til at give 10.000 kr. til velgørende formål. Halvdelen skal gå til organisationen Coolearth, der bl. a. støtter indianerne i Amazonos, og resten giver de to venner til gadebørn i Mongoliet. Du kan læse mere om projektet på makkerparrets Facebbokside john&lassemongolianrally2014, hvor du også kan følge med i, hvordan turen forløber.

Der er start i London den 20. juli og så går det ellers af sted gennem 17 lande til Ulan Bator formentlig i godt og vel en måned.