¨

LEV: Ny madordning er lovbrud

Foto: TV ØST

En ny madordning for handicappede borgere, hvor maden leveres fra det kommunale køkken, får formanden for LEV i Kalundborg til at se rødt.

Forholdene for de handicappede i Kalundborg Kommune er blevet væsentligt forringede med den nye madordning, hvor de 10 dage af gangen får leveret mad fra det kommunale centralkøkken på Stejlhøj i Kalundborg. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Det mener formanden for Landsforeningen Evnesvages Vel i Kalundborg Kommune, Søren Hansen.

- Alle vi andre har medbestemmelse over, hvad vi får at spise. Vi kan for eksempel beslutte, at vi har lyst til pizza en aften og bestille maden udefra, men det kan kommunens handicappede ikke. For hvis de gør det, får de hverken hjælp til at pakke maden ud, skære den ud eller spise. Den hjælp er der kun, hvis man spiser den forudleverede mad fra Stejlhøj, siger han til Nordvestnyt.

Han mener, at kommunen overtræder serviceloven, fordi der ikke er blevet lavet nye funktionsbeskrivelser og handleplaner for den enkelte i forbindelse med den nye madordning.

- Det er de handicappedes egne bolig, men politikerne og embedsmændene tænker stadig væk, som var det kommunale arbejdspladser, hvor der uheldigvis også er handicappede borgere, siger han.

Socialudvalgsformand Marianne Madsen (SF) vil nu undersøge sagen nærmere.
- Det er ikke min holdning, at de handicappede ikke skal have selvbestemmelse, understreger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App