Kvinde og dyr reddet ud af brændende gård

Tidligt onsdag morgen kom en nabo en kvindelig beboer til undsætning, efter at der var gået ild i 2 af længerne på hendes landejendom i Gørlev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en 48-årig mandlig genbo, der tidligt onsdag morgen opdagede en brand på en gård på Reersøvej i Gørlev. Manden var blevet opmærksom på branden, da han hørte høje brag, som viste sig at være tagplader, der sprang.

Han skyndte sig herefter at få kontakt til beboeren – en 36-årig kvinde – som ikke selv havde bemærket, at der var noget galt, og det resulterede i, at både kvinden, heste og hunde nåede uskadt ud af bygningen.  

Redningsfolk blev alarmeret omkring klokken 05.17.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST

Bad om assistance

Branden var så voldsom, at brandvæsenet i Kalundborg klokken 6.00 bad om assistance fra beredskabsstyrelsen i Næstved for at få hjælp til slukningen.

- Kvinden opbevarer halm på loftet i længerne, så branden udviklede sig af gode grunde hurtigt, siger Martin Bjerregaard.

Ifølge politiet er de 2 staldlænger næsten udbrændte og står derfor ikke til at redde.

Gløder i aske fra pillefyr

Politiet kender på nuværende tidspunkt ikke årsagen til branden, men teknikere vil hurtigst muligt undersøge det nærmere.

- Vi ved ikke, hvordan den præcist er opstået, men vi har en formodning om, at det kan være gløder i aske fra et pillefyr, som har været skyld i det, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.