Kommune: Nyrupskolen er renset for kræftfremkaldende miljøgift

Det er i løbet af sommeren lykkedes håndværkerne at rense Nyrupskolen i Kalundborg for det kræftfremkaldende stof PCB.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nye fuger og gulve viste sig at være det, der skulle til, for at rense Nyrupskolen i Kalundborg for den frygtede miljøgift PCB.

Det oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

Tallene for PCB er nu så gode på skolerne, at elevernes møbler nu flyttes tilbage i bygningerne. Eleverne selv ventes at være på plads i lokalerne fra næste uge.

Kun et enkelt lokale på skolen – biologilokalet – er endnu ikke klart til fast undervisningsbrug, men må gerne benyttes til enkelte undervisningstimer i løbet af dagen, oplyser kommunen.

PCB-målinger skal indeholde både sommer og vintermålinger. Derfor ventes skolen dog først officielt at blive erklæret egentligt fri for PCB til november.

I første omgang forsøgte man at løse problemet ved at lufte ekstra ud i klasselokalerne, og ved at sende eleverne udendørs i løbet af skoledagen.

Samtidig blev den omfattende renoveringsplan til 4 millioner kroner skudt i gang. Den betød, at alle fuger og gulve blev skiftet ud, samt at der blev lavet ny forsegling over de berørte områder. Det har bragt niveauet af PCB ned under grænseværdierne.

PCB blev brugt i tidlige betonbyggerier i de fuger, der er mellem de enkelte betonelementer. Det har dog siden vist sig at være en problematisk miljøgift, der både sættes i forbindelse med flere kræftsygdomme og menes at være et hormonforstyrrende stof.

Læs mere her: Forældre: Politikerne skjuler gifttal for Nyrupskolen