¨

Kampklædte betjente indsat på ø for at standse husspektakel

Arkivfoto.

Politiet var natten til søndag massivt til stede på Sejerø, hvor en 47-årig mand var gået amok og havde forskanset sig i et hus.

Omfattende politistyrker blev natten til søndag fløjet med helikopter til Sejerø ud for Nordvestsjællands kyst, hvor en 47-årig mand var gået amok og havde forskanset sig i et hus.

Ifølge TV ØSTs oplysninger fløj en af forsvarets helikoptere flere gange frem og tilbage mellem Sejerø og Sjælland, og hentede politifolk til øen.

Blandt andet blev der fløjet kampklædte betjente til øen, oplyser en borger på øen til TV ØST.

47-årig mand amok

Politiet udsendte natten til søndag en pressemeddelelse om sagen, men ønsker søndag formiddag ikke at sige meget mere om aktionen.

Årsagen til balladen var en 47-årig mand, der ifølge pressemeddelelsen gik amok i et hus på Sejerø. Han er ifølge politiet ikke fastboende på øen.

Manden havde ifølge TV ØSTs oplysninger været involveret i et husspektakel, hvorefter han havde sat ild på et udhus og forskansede sig på husets førstesal. Brag fra branden i udhusets tagkonstruktion fik lokale til at frygte, at der blev skudt, hvilket efter alt at dømme fik politiet til at trække så mange politifolk til øen.

Helikopter fløj i pendulfart

Transporten til øen foregik i en af Forsvarets Merlin-helikoptere.

Ud over at flyve som redningshelikoptere som en del af beredskabet er helikopterne også blevet købt for at kunne flyve tropper rundt i krigszoner.

Da manden var blevet anholdt, blev helikopteren brugt til at fragte manden til behandling på Rigshospitalets traumecenter, hvor han blev behandlet for at have spist piller og drukket alkohol.

Politiet oplyser søndag, at ingen kom til skade hverken som følge af branden eller mandens adfærd.

Den 47-årige mand vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App