¨

Kalundborg svigter handicappet mand

Foto: TV ØST

Familien Kjær har nu igennem halvandet år kæmpet mod Kalundborg Kommune. Hele fire gange har de fået medhold i, at deres handicappede søn frit må vælge, hvor han vil bo. Men gang på gang anker kommunen sagen. Det vil de nu have stoppet.

Jacob Kjær og hans far har fået endnu en afgørelse. Igen står det sort på hvidt, at Jacob har loven på sin side. Men det får ikke Kalundborg Kommune til at give op.

- Det er hårdt. Det tæger på hele familien. Det er ikke rimeligt, når man får de afgørelser, man har. Et eller andet sted, hvad skal afgørelserne til for, hvis ikke der bliver rettet ind til højre, siger Ove Kjær.

Kalundborg Kommune vil have, at Jacob skal vælge kommunens bo-tilbud, hvor han skal bo med sammen psykisk syge. Men det vil Jacob ikke. Han vil bo et sted med andre unge ligesindede.

- Så vil jeg kunne få et normalt liv som muligt, siger Jacob Kjær.

Jacobs far er ikke i tvivl om, hvorfor kommunen spænder ben. Botilbuddet i Dianalund koster cirka 500.0000 ekstra om året.

- Det er jo grotesk i dagens Danmark, at det skal handle om penge. Vi er da så rige, så vi burde kunne tage ved både de gamle, syge og handicappede, siger Ove Kjær.

Ifølge Hjerneskadeforeningen er Jacobs sag helt kørt af sporet.

- Jeg ser en kommune, som udviser en magtfuldkommenhed, som vi ikke har set før. Det er helt uantageligt, det vi ser her, siger direktør Svend-Erik Andreasen .

Men på trods af fire afgørelser afviser Kalundborgs Borgmesters stadig, at Jacob selv kan vælge sin bolig.

- Det svarer jo til, at man selv vælger det serviceniveau, som man vil have. Det er ikke det, der står i lovgivningen. Man har ret til et tilsvarende tilbud, som vi  har valgt, siger borgmester Martin Dam.

Sagen har tidligere været i høring hos Socialministeren. Nu skal hun banen igen.

- Ankestyrelsen har sagt, at man har mulighed for selv at vælge. Det synes jeg er væsentligt. Nu retter vi henvendelse til ministeren igen, og så håber vi, at det kan være med til at kommunen genovervejer sagen, siger formanden for Socialudvalget, Martin Henriksen (DF).

03:45 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App