Kalundborg siger nej til ballademagere i nattelivet

Fremover vil for eksempel personer med banderelationer blive afvist på flere restaurationer i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Restauratører står nu sammen i fælles front og siger for fremtiden nej til personer med tilknytning eller relationer til bander, rockermiljø og øvrige grupper, som skaber utryghed i nattelivet i Kalundborg.

Det drejer sig om Shooters Nightclub, Kontoret og King’s Pub, som alle er gået ind i et samarbejde med lokalpolitiet i Kalundborg.

-       Vi vil ikke have utryghed i nattelivet, vi vil ikke have slagsmål og salg af stoffer. Nu har vi ikke deciderede bander i Kalundborg, men vi har større grupperinger og dem kan vi passende afvise i døren og de kan ikke gå ned til naboen, for de deler samme holdning som os, fortæller Paw Bjerregaard, der er indehaver af Shooters Nightclub.

Fremover vil være muligt for restauratørerne at give en kollektiv karantæne til de gæster, som laver ballade. Stederne vil nemlig dele informationer med hinanden og er der først lavet ballade et enkelt sted, vil det også udløse karantæne på de andre steder.

-        Hvis man ved, at man bliver udelukket fra fællesskabet de andre steder, hvis man laver ballade, så er vi sikre på, at det vil medføre, at der kommer en mere rolig atmosfære i bylivet, siger politikommissær hos Midt – og Vestsjællands Politi, Martin Kofoed.  

Ifølge politiet er det lovligt at afvise folk fra restaurationer, hvis der er en formodning om, at de vil skabe utryghed på stedet.