¨

Kalundborg har udsigt til to havmølleparker

Foto: TV ØST

Der kan være to havmølleparker på vej til Kalundborg, hvor kommunen sideløbende med et andet projekt har behandlet en sag om havmøller i Jammerland Bugt.

Kalundborg Kommune har ikke lagt skjul på, at den helst kun ser én havmøllepark ud for sine kystnære områder. Men muligheden for to parker med møller, der skal levere vedvarende energi til Kalundborg og resten af landet, kan bestemt ikke udelukkes.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Senest har Energistyrelsen offentliggjort de seks områder, hvor der kan etableres havmøller efter den såkaldte udbudsmodel. Et område syd for Sejerø er et af de seks. Fuldmægtig i Energistyrelsen Therese Kofoed Jensen vurderer dog, at kun to af de seks områder kommer på tale, når afgørelsen skal falde. Baggrunden er, at det aktuelle udbud skal omfatte 350 MW, og det vil næppe kræve flere end to anlæg.

Sideløbende sagsbehandling

Teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune har sideløbende - som den første instans - behandlet en sag om kystnære havmøller i Jammerland Bugt syd for Asnæs.

Det er den Søborg-baserede virksomhed Euro­pean Energy, der arbejder på projektet, og Energistyrelsen har i juni sidste år givet forundersøgelsestilladelse til en vindmøllepark med op mod 60 møller, skriver dagbladet Nordvestnyt.

I Energistyrelsens opdaterede oversigt over aktuelle havmølleprojekter er Jammerland Bugt angivet med en kapacitet på 120-140 MW. Med brev af 17. juni sidste år gav Energistyrelsen European Energy A/S eneret til de omtalte forundersøgelser i et udpeget område i Jammerland Bugt. Selve forundersøgelsestilladelsen udløber 17. juni i år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App