Kalundborg-borgmester om Inger Støjberg: Jeg ville selv være trådt til side

Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), mener, at Inger Støjberg skal fratræde sin post som næstformand i Venstre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indtil det er afgjort, om Folketinget vil rejse en rigsretssag mod Venstres næstformand, Inger Støjberg, skal hun fratræde sin post. Det mener hendes partifælle Martin Damm, der er medlem af Venstres forretningsudvalg og borgmester i Kalundborg.

- Det ville jeg have gjort, fordi så stod jeg rent i forhold til min egen sag, og det er jo den, hun skal koncentrere sig om nu, siger han til TV2 ØST.

Udtalelsen falder, efter Inger Støjberg har skrevet et Facebook-opslag, hvor hun fortæller, at hun er overrasket over, at partiformand Jakob Ellemann vil bakke op om en eventuel rigsretssag mod hende.

- Mange spørger mig i dag om, hvordan jeg ser på, at min egen formand, Jakob Ellemann, på forsiden af Jyllands-Posten i dag ‘inviterer’ mig til at blive stillet for en rigsret i barnebrudssagen, skriver Inger Støjberg.

- Mit svar kan sådan set skrives meget kort: Jeg er meget overrasket. Jeg vidste ikke, han havde lavet interviewet, og jeg er helt uenig, skriver hun.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Inger Støjbergs opslag har fået Martin Damm til at komme med kritikken, første gang i Politiken. Til TV2 ØST fortæller borgmesteren, at næstformanden var med på et møde, hvor partiets linje i forhold til rigsretssagen blev slået fast.

quote Nu går hun jo direkte ud og modsiger formanden, og det gør hun som ”Inger Støjberg” i forhold til hendes egen sag, men det ville næstformanden jo ikke gøre

Martin Damm (V), borgmester, Kalundborg Kommune.

- Jeg synes, det er underligt, når man tænker, at vi i går havde et forretningsudvalgsmøde, hvor formanden fortæller om linjen og om interviewet i Jyllands-Posten, og hvor der er bred opbakning til den linje, at så næstformanden, som i gåseøjne er ansat til at bakke formanden op, går ud og siger det modsatte dagen efter, siger Martin Damm.

Han mener, at Inger Støjberg bør træde tilbage som næstformand i partiet, indtil det er afgjort, om der skal køres en rigsretssag mod hende eller ej.

- I den rolle skal hun jo tegne partiet og ikke sig selv, men det er jo lidt svært, når man selv er part i sagen, siger han.

- Og nu går hun jo direkte ud og modsiger formanden, og det gør hun som ”Inger Støjberg” i forhold til sin egen sag, men det ville næstformanden jo ikke gøre, siger Martin Damm.

Til Jyllands-Posten og i et uddybende interview til TV 2 siger partiformand Jakob Ellemann-Jensen, at han vil have Venstre og Inger Støjberg renset i sagen.

Derfor er han klar til at bakke om en rigsretssag mod sin egen næstformand, hvis det skulle komme dertil.

Sagen kort:

- Hvis man bliver anklaget for noget, og man mener, at man ikke har gjort noget forkert, så må man også stille sig op og sige, at de her anklager vil vi ikke finde os i. Det vil vi ikke have siddende på os. Vi vil renses, siger han til TV 2 og kalder desuden udmeldingen for en tillidserklæring og ikke en krigserklæring.

Det har mandag ikke været muligt for TV2 ØST at få en kommentar fra Inger Støjberg.