Indkalder minister til samråd om uddannelse i Kalundborg

Det vestsjællandske folketingsmedlem Kaare Dybvad (S) har indkaldt til samråd i sagen om ingeniøruddannelse i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er for dårligt, at Kalundborg ikke får en diplomingeniøruddannelse til byen. Det mener det vestsjællandske folketingsmedlem Kaare Dybvad (S), der nu har indkaldt uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs til samråd om sagen.

- Regeringen siger, den gerne vil styrke erhvervsudviklingen i hele landet. Men når det gælder, svigter modet. Jeg har nu indkaldt til samråd og vil forfølge sagen så meget som muligt. Der er mange gode argumenter for at få den her uddannelse til Kalundborg, siger Dybvad, som er medlem af Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg.

Balndt andre ungdomsuddannelser og virksomheder ønsker at få en diplomingeniøruddannelse til Kalundborg, men i går sagde uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) nej.

Uddannelsen, der skulle være begyndt i september 2017, var ellers tænkt som en støtte for virksomhederne i Kalundborg Symbiosis. Herunder de tre Novo-virksomheder Novozymes, Novo Nordisk og NNE Pharmaplan, der har behov for højtuddannet arbejdskraft, men som har svært ved at tiltrække den.

I videoklippet kan du høre Kaare Dybvads kommentar til sagen.