¨

Hurtigfærge ligger stadig stille

Foto: TV ØST

Farcen om den nye hurtigrute mellem Kalundborg og Aarhus fortsætter. Mens sagen om at få godkendt sejladsen trækker i langdrag, stiger utilfredsheden blandt borgere og politikere i Kalundborg.

Hurtigfærgen Dolphin Jet ligger klar til afgang på havnen i Aarhus, men den må endnu ikke begynde sejladsen mellem den jyske hovedstad og Kalundborg. Rederiet har stadig ikke fået den nødvendige miljøgodkendelse af Naturstyrelsen, og det lange sagsforløb får nu Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), til at melde sig i koret af utilfredse politikere.

- Der bliver ved med at komme nye undersøgelser. På et tidspunkt må det stoppe. Det er jo ikke et sted, hvor der ikke sejler skibe i forvejen. Der sejler mere end 3.000 skibe ind og ud af Kalundborg hvert år, så det burde kunne lade sig gøre, mener borgmesteren, der bakkes op af nogle af indbyggerne i byen

- Jeg synes, det er for dårligt. Den skal bare i gang, så vi kan få noget sejlads, siger Tommy Kondrup, som får medhold af en anden skuffet medborger.

- Tidligere havde vi Catlink, der gerne måtte sejle trods natur, fugleliv osv. Så jeg synes, det er ærgerligt, lyder det fra Tina Modin.

Ifølge kontorchef i Naturstyrelsen, Johan Husfeldt, bliver der arbejdet på sagen.

Har I ikke en forpligtelse til at gøre det her så hurtigt som muligt?

- Vi vil gerne gøre det så hurtigt som muligt. Det afgørende er, at vi har et fyldestgørende grundlag at træffe afgørelsen på, svarer Johan Husfeldt med henvisning til den dokumentation, styrelsen afventer fra rederiet bag Dolphin Jet, FRS.

Hvor lang tid tror du, der går?

- Det kan jeg ikke sige noget om, fastslår Johan Husfeldt.

Rederiet FRS og Naturstyrelsen holder endnu et møde i sagen den 13. juli.

02:19 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App