Hård linje er en succes i Gellerupparken

I Kalundborgs Almennytige Boligselskab, har de ikke gjort brug af muligheden for at smide unge ballademagere og deres familier ud. Nu siger formanden for Brabrand Boligforening, at det er et meget effektivt middel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Besøg TV2 ØSTs temaside om Kalundborg - 1 år senere

Ligesom Klosterparken, er Gellerupparken kendt som et område med sociale problemer, og meget kriminalitet. Men for fire år siden begyndte boligforeningen, at føre en hård linje overfor hærværk og vold.

- Derfor traf vi beslutningen, at når det er brandstiftelse og når det er overfald på andre mennesker, så er der ingen tolerance. Så er det fraflytning. Så vil vi ikke have dem i vores område, siger formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:kalundborgtemagellerup.flv]

I alt blev tre familier smidt ud. Og det har haft en præventiv effekt.

- Det er min opfattelse, at hvis en familie en gang har fået sådan en oplevelse, så tror jeg de fleste tager det ad notum, og så får de mere styr på, hvordan de opfører sig i hele familien, siger han.

De sidste år er kriminaliteten faldet væsentligt. Og Jesper Pedersen er ikke i tvivl om resultatet af den hårde linje.

- jeg tror ikke, at der i den slags ting er nogen mellemvej. Det er i hvert fald det, vi er kommet frem til, og i dag er vi da glade ved, at vi måske var lidt barske. Fordi det har en efekt, og det vil det helt sikkert også have i Kalundborg, siger Jesper Pedersen.

I næsten 30 år har Anders Glahn haft sit virke i Gellerupparken. Både som SSP-medarbejder og klubleder. Han har om nogen fingeren på pulsen i området, og han er ikke i tvivl om effekten.

- Det har virket fantastisk positivt, at man som beboer i området ved, at der er en konsekvens. Selvom far og mor ikke har ret mange ressourcer, ikke ret mange kræfter, måske har svært ved at forstå det danske system, så kan enhver forstå, at når han har gjort sådan og sådan, så er der nogle, der kommer og siger, at 'så bliver du, kære ven, nødt til at flytte med dine børn. For så kan i ikke bo her.' Det kan alle forstå, siger Anders Glahn.

Vi ville gerne have talt med Richard Poulsen, som er formand i Kalundborgs Almennyttige Boligforening, for at høre om de kan finde på, at kopiere den hårde linje fra Gellerupparken. Men han er ikke interesseret i, at tale med pressen i øjeblikket. Men hvis de vil, kan de få hjælp af Brabrand Boligforening.

- Vi vil selvfølgelig gerne bidrage med noget vejledning til dem. Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dem, siger Jesper Pedersen.