Halvø blev til ø under oversvømmelse

Reersø er hårdt ramt af vandstigninger som følger af stormen Pia. Flere af beboernes huse på halvøen er nu omringet af vand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lige nu er det ikke muligt at komme til og fra halvøen Reersø syd fra Kalundborg, fordi indfaldsvejen er helt dækket af vand og er blevet spærret af politiet.

- Vi er en ø nu, siger Gry Neve Sørensen.

Hun bor tæt på Reersø Havn som i skrivende stund står under vand, og Gry Neve Sørensen frygter, at hendes hus er det næste, der bliver oversvømmet.

- Jeg er bekymret for, at der kommer vand ind. Jeg bor næsten helt nede ved havnen, og lige pt. har jeg så meget vand i min have, at jeg ikke kan gå ud i mine gummistøvler, fordi vandet går til knæene. Mit hus er omringet af vand, siger Gry Neve Sørensen.

Hele Gry Neve Sørensens hus er omringet af vand. Det er ikke nået helt ind i hendes hus.
Hele Gry Neve Sørensens hus er omringet af vand. Det er ikke nået helt ind i hendes hus. Foto: Privatfoto / Gry Neve Sørensen

Hun har sikret huset med sandsække og har flyttet sine møbler inde i huset.

- Klokken halv ni i morges begyndte vandet at komme ind over vejen, og så gik det stærkt. Min have var fyldt i løbet af et kvarter, og det stiger stadig, siger hun. 

Halvøen Reersø er reelt blevet til en ø på grund af forøjet vandstand.

Endnu tættere på havnen bor Ulla Andersen sammen med sin mand, og deres hus er også  omringet af vand. Det er dog ikke kommet ind i huset endnu.

Vandet er nået ind i Ulla Andersens have, men er dog ikke nået helt ind i huset endnu.
Vandet er nået ind i Ulla Andersens have, men er dog ikke nået helt ind i huset endnu. Foto: Privatfoto / Ulla Andersen

- Vi er forberedt, så vi regner ikke med, at vandet når ind i huset, siger Ulla Andersen.

 Hun har boet på øen hele sit liv og er vant til, at vandet stiger en gang i mellem. Hun siger dog, at det er første gang i ti år, at vandet stiger så meget. 

- Det svarer som tilbage i 2013. Det er samme højde. Det er højt. Vi kan ikke gøre noget ved det. Vi må lære at leve med det, siger hun.

Læs også
Familie strandet i Tyskland på grund af storm - for 10 måneder siden skete præcis det samme
Læs også
Familie strandet i Tyskland på grund af storm - for 10 måneder siden skete præcis det samme

Det lokale beredskab er ude og hjælpe borgere med at lægge sandsække rundt om flere af husene, hvor vandet nærmer sig.

- Der er lukket hele vejen herud, fordi der ligger 15-20 centimeter vand. Vandet stiger, og det går hurtigt, og blæsten hjælper ikke, fortæller Sammi Duncan, formand for Reersø Lokale Beredskab.

Hovedvejen fra fastlandet til Reersø er dækket af vand, og derfor er det ikke muligt at komme til og fra halvøen lige nu.
Hovedvejen fra fastlandet til Reersø er dækket af vand, og derfor er det ikke muligt at komme til og fra halvøen lige nu. Foto: Jens Nielsen - TV Kalundborg

Tidligere i dag oplyste Midt- og Vestsjællands Politi på det sociale medie X, at vejen til Reersø forventes at være lukket frem til klokken 17.00. 

Klokken 17.00 meldte politiet ud, at der stadig ikke er åbent for kørsel til og fra Reersø.

Flere har forsøgt at køre igennem vandet, så nu er der etableret bevogtning på begge sider af det oversvømmede område, oplyser de. 


Nyhedsoverblik