God stil på nettet

8. klasse på Ubby Fri- og Idrætsefterskole ved Kalundborg har vundet en konkurrence om, hvordan man holder en god tone på nettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 8. klasse på Ubby Friskole har eleverne helt styr på,  hvad der er god stil på nettet.

- God stil er, at man har respekt for hinanden og ikke deler noget, som man ikke skal dele, siger Oskar Mothlisteon, elev i 8. klasse.

Hans klassekammerat Victoria Christiansen supplerer:

- God stil på nettet er, at man ikke deler noget fra hinanden og respekterer, hvis man ikke vil have det delt.

Eleverne har lavet en kampagnefilm om seksuelle rettigheder og vundet Sex og Samfunds uge sex konkurrence.

Kampagnefilmens budskab er, at det ikke er smart at dele såkaldte nudes, det vil sige nøgenbilleder, af sig selv.

- Folk de deler så mange nudes, men det er jo ikke dem, der tager nudes, som er problemet. Problemet er først, når der sidde nogle mennesker, der vælger at dele det videre. Så kan det ske, at vi kommer ud for hævnporno, og at det bruges i de forkerte sammenhænge, fortæller Viktorine Andersen også elev i 8. klasse på Ubby Friskole.

Sex og Samfund var begejstret for de unges kreativitet og brug af virkemidler i filmen, og klassens lærer og initiativtager bag filmen mener, at de unge har brug for, at der bliver sat fokus på god stil på nettet.

- Indimellem får de lagt nogle ting ud, hvor de ikke altid får tænkt sig om.  Vi taler meget om, at ting kan florere rundt på medier. Man kan godt dele nogle ting med nogle veninder, og man kan godt have det på Facebook, men pludselig figurerer det alle mulige andre steder, fordi folk deler og deler, siger Maja Krestensen, lærer i 8. klasse på Ubby Friskole.

Det er 10. gang, at Sex og Samfund bruger uge 6 til at sætte fokus på emner indenfor seksual undervisningen.